פרויקט טיטאן, שהחל ב-2014, סימן את כניסתה של אפל לתחום הרכב האוטונומי. המטרה הייתה לפתח רכב חשמלי ואוטונומי שיתחרה במובילי השוק כמו טסלה וגוגל. מינויו של דאג פילד, לשעבר סגן נשיא להנדסה בטסלה, להוביל את הפרויקט יצר ציפיות גבוהות. בעקבות ההכרזה על מינויו, מניות אפל חוו עלייה קלה. המשקיעים ראו במהלך זה פוטנציאל להאיץ את פיתוח הרכב האוטונומי. מכיוון שהפרויקט נחשב לצדדי ביחס לעסקי הליבה של אפל, ההשפעה על המניות הייתה זמנית ומוגבלת.
במהלך השנים, הפרויקט נתקל באתגרים טכנולוגיים ורגולטוריים שהקשו על ההתקדמות. בעיות תיאום ושינויים בצוות הניהול הוסיפו למורכבות. בשנת 2021, אחרי שנים של ניסיונות, אפל הבינה שהפרויקט לא מתקדם כמתוכנן. בהחלטה אמיצה, החברה בחרה לצמצם את פרויקט טיטאן ולהתמקד בפיתוח תוכנה לרכב אוטונומי במקום ברכב שלם. למרות האכזבה הראשונית, המהלך קיבל הערכה על יכולת החברה לזהות מתי להפסיק ולהתמקד במה שיקדם את עסקי הליבה שלה.
אפל ידועה בחדשנות שלה, אך לא כל פרויקט מצליח להגיע לשוק.
אילו טכנולוגיות פותחו במסגרת פרויקט טיטאן?
למרות שהרכב לא יצא לפועל, אפל פיתחה טכנולוגיות מתקדמות שעדיין יש להן ערך רב. טכנולוגיות אלו עשויות להשפיע על תחומים אחרים.
בינה מלאכותית ולמידת מכונה: אפל פיתחה אלגוריתמים מתקדמים ללמידת מכונה. אלו מאפשרים למערכת ללמוד מדוגמאות קודמות ולהתמודד עם מצבים שונים בכביש.
חיישנים ומערכות זיהוי ראייה: אפל פיתחה חיישנים ומצלמות לזיהוי עצמים ותנועה בזמן אמת. מערכות אלו מזהות תמרורים, הולכי רגל ומכשולים אחרים.
למידת חיזוק: אפל פיתחה מערכת נהיגה אוטונומית שמשפרת את הביצועים באמצעות חיזוקים חיוביים.
אז מה לעשות עם הטכנולוגיות האלה?
הטכנולוגיות שפותחו בפרויקט טיטאן ישולבו במוצרים אחרים של אפל. החברה תמשיך לנצל את הטכנולוגיות בתחומים בהם היא מובילה.
שיפור סירי: האלגוריתמים שפותחו במסגרת פרויקט טיטאן ישולבו בסירי. כלומר סירי תהפוך למדויקת ואינטואיטיבית יותר.
מציאות רבודה ומדומה: החיישנים והמצלמות שפותחו ישדרגו את חוויית המציאות הרבודה והמדומה במכשירי אפל.
שיתופי פעולה עם יצרני רכב: אפל עשויה להציע את הטכנולוגיות שלה ליצרני רכב אחרים. כך החברה תחזק את מעמדה בתחום הנהיגה האוטונומית.
השפעת ביטול פרויקט טיטאן על מניות אפל
ביטול פרויקט טיטאן לא גרם לירידה משמעותית למשקיעים ב- מניה אפל. המשקיעים ראו במיזם זה פרויקט צדדי, לא חלק מעסקי הליבה של החברה. עסקי הליבה כוללים מוצרים כמו ה- iPhone וה-iPad. לכן, ביטול הפרויקט לא פגע במניה באופן משמעותי.
מניות אפל ובורסת תל אביב
אפל מתמקדת בעסקי הליבה שלה, מכשירים כמו ה- 16 iPhone וה-iPad, שמניעים את הצלחתה. במקביל, החברה מפתחת גם פרויקטים צדדיים חדשניים. דוגמאות לפרויקטים כאלה כוללות רובוטים ביתיים, משקפי מציאות מדומה ופרויקט טיטאן לפיתוח רכב אוטונומי.
כאשר פרויקט צדדי כמו טיטאן לא מתקדם כמתוכנן, מניות אפל נשארות יציבות. הסיבה לכך היא שהחוזק של מוצרי הליבה שלה מפצה על הכישלונות בפרויקטים המשניים. המניה של אפל לא נפגעת באופן משמעותי, מכיוון שהמשקיעים רואים בעסקי הליבה את הגורם המרכזי להצלחת החברה.
בורסת תל אביב לא סוחרת ישרות במניות אפל, ולכן ביטול פרויקט טיטאן לא השפיע על השוק המקומי. המשקיעים חשופים למניות אפל דרך סלי מניות טכנולוגיות או קרנות נאמנות, לא חוו ירידות בתשואותיהם ואפל שומרת על יציבות המניות שלה בזכות חוזק עסקי הליבה. לכן, כשאתם בוחרים בסלים שמכילים מניות טכנולוגיה, זכרו את חוסן עסקי הליבה של אפל. שמבטיח את הצלחתה, גם כאשר פרויקטים צדדיים נכשלים.
טכנולוגיות שככל הנראה יישתלבו ב iPhone16
השבוע הוכרז כי ה- אייפון 16 יושק ב- 9 בספטמבר 2024 ויכלול כמה מהטכנולוגיות שפותחו בפרויקט טיטאן.
מצלמות מתקדמות: טכנולוגיות זיהוי הראייה ישפרו את המצלמות ב-iPhone 16 כלומר תמונות טובות יותר, במיוחד בתנאי תאורה קשים.
חיישנים חדשים: מהרכב האוטונומי ישולבו ב-iPhone 16 וישדרגו את חוויית המציאות הרבודה.
AI מותאם אישית: ישפרו את ההתאמה האישית ב-iPhone 16 ויעניקו חוויית משתמש משופרת.
מניות אפל טכנולוגיה חדשנית ופרויקטים צדדיים בעתיד
מניית אפל אנרגיה מתחדשת, אפל ממשיכה להוביל בטכנולוגיה, גם כאשר פרויקטים צדדיים כמו טיטאן לא מתממשים במלואם. ביטול הפרויקט לא השפיע משמעותית על המשקיעים במניות אפל ולא פגע במסחר ב- בורסת תל אביב. החברה מתמקדת בפרויקטים מרכזיים, כמו ה-iPhone 16, שמשלב טכנולוגיות שפותחו בפרויקטים צדדיים. בנוסף, אפל חוקרת תחומים נוספים כמו פיתוח משקפי מציאות רבודה ופרויקטים בתחום הבריאות הדיגיטלית. נותר לראות אם פרויקטים אלו יובילו להצלחות נוספות.
אין תגובות